Systemlösningar inom elektromekanik

Stabe är ett EMTC (Electromechanical Technical Centre) för Parker Hannifin. Det innebär att Stabe är ett systemhus som tar hand om kompletta systemförfrågningar. Ett system inom elektromekaniken kan till exempel vara en komplett eller mindre ombyggnad av en ma­skinlinje.

Stabe, som långvarig distributör till Parker, är nu ett av få utvalda EMTC i Skandinavien. Vi är ett väl sammansvetsat team med mångårig erfarenhet av automatiseringsprojekt till industrin med helhetsåtagande inom industriautomation.

Utöver El & Automation erbjuds tillhö­rande system för personsäkerhet, över­vakning, processtyrning och produk­tionsrapportering. Stabe erbjuder även mekaniklösningar, från kompletteringar av maskiner till komplett nyckelfärdiga specialmaskiner inklusive tillverkning och montage.

Vi hjälper dig från start till mål med elektromekaniska systemlösningar – från konstruktion till igångkörning.

Push-to-fit – en komplett systemlösning från Parker

 

 

Exempel på systemlösning konstruerad av Stabe

Bilderna nedan visar ett dragtest åt kund genomfört under 2018. Stabe har satt samman linjärenhet, frekvensomriktare, servodrift, servomotor, PLC samt Panel från Parker och konstruerat en systemlösning för att simulera och mäta hur mycket dragkraft en produkt klarar. Testriggen är ca 5 m hög och Stabe ansvarar även för mekaniken. Kontakta Stellan eller Eric för mer detaljer.

Dragtest – kundanpassat elektromekaniskt system från Stabe.

Styrskåp med PLC, Frekvensomriktare och Servodrift.

PLC – Programmable Logic Controller.

Operatörspanel.

 

Kundanpassade systemlösningar för livsmedel och förpackning

Parker förser livsmedels- och förpackningsindustrin med automationsprodukter och en rad olika lösningar till nästa generations maskiner. Genom att fokusera på att optimera maskiners flexibilitet möjliggörs produktutvecklingsprocesser och maskiners pålitlighet i olika miljöer där det ställs höga krav på hygien och funktionalitet.

Interaktiv applikationsöversikt:

Klicka på bilden för att komma till en interaktiv applikation.